Polens regjering godkjenner ny holocaust-lov

Välkomna till Skandinaviskt revisionistiskt forum. Här kan ni posta på danska, svenska och norska språket. (Postings in Danish, Swedish and Norwegian languages)

Moderator: Moderator

User avatar
phdnm
Valuable asset
Valuable asset
Posts: 3727
Joined: Tue Jun 05, 2012 12:11 pm

Polens regjering godkjenner ny holocaust-lov

Postby phdnm » 4 years 5 months ago (Wed Aug 17, 2016 12:32 pm)

Polens regjering godkjenner ny holocaust-lov


Regjeringen i Polen har godkjent en ny lov som blant annet åpner for fengselsstraff for folk som omtaler Auschwitz og andre nazistleire i landet som «polske dødsleire».

17. august 2016

Regjeringen godkjente loven tirsdag, og det er ventet at den vil gå gjennom i nasjonalforsamlingen uten problemer.

Målet med loven er å stanse det som er et velkjent problem for landet, nemlig at utenlandske medier og til og med USAs president Barack Obama har omtalt nazistenes leire som polske. Dette er et inntrykk landet overhodet ikke vil skal feste seg, og nå risikerer man altså straff for å ordlegge seg feil.

Polen frykter at yngre generasjoner, etter hvert som krigen kommer på stadig lengre avstand, vil tro at polakker deltok i driften av Auschwitz, Treblinka og de andre såkalte dødsleirene. Det tyske angrepet på Polen utløste den andre verdenskrig og landet var underlagt en brutal okkupasjon. Rundt 5,5 millioner polske borgere, inkludert nærmere 3 millioner jøder, ble drept i løpet av krigen.

I fjor høst ble en norsk avis klaget inn for Pressens Faglige Utvalg for å ha omtalt Auschwitz som en «polsk konsentrasjonsleir» i forbindelse med en filmanmeldelse. Avisen var raskt ute og beklaget språkbruken, og klageren, som er redaktør og journalist for et polskspråklig nyhetsnettsted med base i Norge, fikk ikke medhold i at avisen hadde brutt god presseskikk.


http://www.hegnar.no/Nyheter/Politikk/2 ... ocaust-lov

Return to “Skandinaviskt revisionistiskt forum”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests