Ny forskning vender årtiers viden på hovedet: Blev Anne Frank forrådt?

Välkomna till Skandinaviskt revisionistiskt forum. Här kan ni posta på danska, svenska och norska språket. (Postings in Danish, Swedish and Norwegian languages)

Moderator: Moderator

User avatar
phdnm
Valuable asset
Valuable asset
Posts: 3632
Joined: Tue Jun 05, 2012 12:11 pm

Ny forskning vender årtiers viden på hovedet: Blev Anne Frank forrådt?

Postby phdnm » 3 years 9 months ago (Sat Dec 17, 2016 9:18 am)

Ny forskning vender årtiers viden på hovedet: Blev Anne Frank forrådt?


Det antages, at Anne Franks gemmested i Amsterdam under 2. verdenskrig blev afsløret, da hun blev forrådt. Men ny forskning peger i en anden retning.

Det har hidtil været antagelsen, at Anne Frank blev afsløret af nazisterne i 1944, fordi hun og hendes familie blev forrådt. Men en ny undersøgelse peger nu i en anden retning, skriver BBC.

Anne Frank, som er forfatter bag en af verdenshistoriens mest berømte dagbøger, blev taget af nazisterne i slutningen af 1944, efter at gemmestedet i Amsterdam var afsløret, og hun blev sendt til koncentrationslejren Bergen-Belsen, hvor hun døde blot 15 år gammel af plettyfus i marts 1945 - kort inden befrielsen.

Nu mener Anne Frank House Museum på baggrund af en ny undersøgelse, at Anne Franks gemmested kan være blevet afsløret ved et tilfælde, fordi stedet blev ransaget i forbindelse med en sag om svindel med kuponer til madrationer. Efter razziaen på adressen Prinsengracht 263 i Amsterdam i 1944 blev Anne Frank og hendes familie - i alt otte personer - sendt til koncentrationslejre. Kun Anne Franks far, Otto Frank, overlevede.

- Spørgsmålet har altid været: Hvem forrådte Anne Frank og de andre i skjul? Dette eksplicitte fokus på forræderi begrænser perspektivet på anholdelserne, hedder det i en udtalelse fra Anne Frank House Museum på baggrund af undersøgelsen.

Hidtil har det været opfattelsen, at en anomym kilde umiddelbart inden aktionen, der førte til, at Anne Frank blev taget, afslørede gemmestedet over for den tyske Sikkerhedstjeneste (SD, Sicherheitsdienst, red.). Men den antagelse sætter forfatterne til den nye rapport spørgsmålstegn ved.

Bedrageri med kuponer

Ved at studere Anne Franks dagbog og hendes optegnelser fra marts 1944 er de kommet frem til, at bedrageri med kuponer til madrationer og illegalt arbejde kan have udløst den skæbnesvangre razzia.

Fra den 10. marts 1944 skriver Anne Frank flere gange om anholdelsen af to mænd, der handlede med ulovlige kupuoner. Hun kaldte de to for B og P - det stod for Martin Brouwer og Pieter Daatzelaar. De to mænd var sælgere for et firma med adresse på Prinsengracht 263, hvor Anne Franks far Otto også havde et firma - og hvor familien Frank skjulte sig for nazisterne, som i stor stil sendte jøder til koncentrationslejre på det tidspunkt.

Den 14. marts skriver Anne Frank: - B og D er blevet taget, så nu har vi ingen kuponer.

Den oplysning viser, at Frank-familien fik i det mindste nogle af deres kuponer hemmeligt af de to sælgere.

Forskerne bag rapporten har analyseret politirapporter og juridiske dokumenter og fundet ud af, at de politifolk, der fandt Anne Frank og hendes familie, ikke generelt var ansat til at jagte jøder i skjul. De arbejdede fortrinsvis med sager, der handlede om penge, sikkerhed og smykker. Rapporten viser også, at politifolk tilbragte over to timer i ejendommen - meget længere, end det ville have taget at anholde de otte, der gemte sig i et tilhørende anneks.

Der er aldrig draget nogen præcis konklusion om, hvem der i givet fald forrådte Anne Frank og hendes familie - og de nye oplysninger sætter yderligere spørgsmålstegn ved, om hun overhovedet blev forrådt.


http://nyheder.tv2.dk/udland/2016-12-17 ... k-forraadt

Return to “Skandinaviskt revisionistiskt forum”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests