Israelsk studerende stjal Auschwitz-materiale til kunstprojekt

Välkomna till Skandinaviskt revisionistiskt forum. Här kan ni posta på danska, svenska och norska språket. (Postings in Danish, Swedish and Norwegian languages)

Moderator: Moderator

User avatar
phdnm
Valuable asset
Valuable asset
Posts: 3632
Joined: Tue Jun 05, 2012 12:11 pm

Israelsk studerende stjal Auschwitz-materiale til kunstprojekt

Postby phdnm » 3 years 2 months ago (Wed Jul 19, 2017 2:07 pm)

Israelsk studerende stjal Auschwitz-materiale til kunstprojekt


Rotem Bides, hvis bedsteforældre overlevede holocaust, forsvarer tyveriet.

19/07/2017

Det er forbudt at tage noget med, hvis man har været på besøg i koncentrationslejren Auschwitz-Birkenau.

Men det ignorerede den israelske kunststuderende Rotem Bides, hvis bedsteforældre overlevede holocaust. Hendes bedstefar var en af de mange fanger i Auschwitz-Birkenau.

Seks gange har hun besøgt koncentrationslejren i Polen, hvor over en million mennesker mistede livet under Anden Verdenskrig, og flere gange tog hun ting fra lejren med sig ud. Blandt andet et skilt, der advarede folk mod at fjerne noget fra lejren. Det skriver The Guardian og den israelske avis Yedioth Ahronoth.

Derudover havde hun taget glasskår, små skåle, en metalskrue samt jord og vand fra koncentrationslejren med sig.

Skulle bruges til kunstudstilling

Materialet fra koncentrationslejren brugte hun som en del af sin kunstudstilling på Beit Berl universitetet i Israel. Men det er nu blevet fjernet fra fakultetet, og Rotem Bides er blevet kaldt ind til en disciplinær høring.

Men hun forsvarer alligevel sine handlinger:

- Det føltes som noget, jeg blev nødt til at gøre. Millioner af mennesker blev myrdet ud fra et bestemt lands og et bestemt regimes moralske love. Og hvis det er lovene, kan jeg tage derover og opføre mig efter mine egne love. Det, jeg vil vise, er, at love er bestemt af mennesker, og at moral er noget, som skifter over tid, siger Rotem Bides.

Hun er bekymret for, hvordan holocaust vil blive husket fremover:

- Jeg frygter, at når alle de overlevende er døde, vil holocaust blive forvandlet til en myte, noget som ikke kan forstås.

Selvom Rotem Bides’ udstilling nu er fjernet fra Beit Berl universitetet, bakker hendes akademiske vejleder, den prisvindende kunstner Michal Na’aman, hende op.

- Jeg ser det sådan, at hun lykkedes med at skabe et unikt møde mellem kunst og en begivenhed, som har fundet sted, og som er blevet fremstillet gennem masser af ord, symboler og repræsentationer, siger hun.

Auschwitz-Birkenau: Tyveri kan ikke berettiges

Museet bag koncentrationslejren Auschwitz-Birkenau forventer, at Israels statsadvokat går ind i sagen for at få materialet leveret tilbage. Desuden vil museet sammen med den polske anklagemyndighed indgive en officiel klage.

- Det er smertefuldt og skandaløst. Det er svært at forestille sig, at tyveri kan blive berettiget på nogen måde, selv igennem kunst, hvilket kan ses som en måde at få opmærksomhed på, lyder det fra museet i en meddelelse.

Det er langt fra første gang, at materiale fra koncentrationslejren er blevet stjålet. Det mest berømte tilfælde var i 2009, da det berygtede skilt ’Arbeit Macht Frei’ ved koncentrationslejrens indgang blev stjålet.


http://www.dr.dk/nyheder/udland/israels ... nstprojekt

Return to “Skandinaviskt revisionistiskt forum”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest