Får Holocaust-kritikk (Hunters)

Välkomna till Skandinaviskt revisionistiskt forum. Här kan ni posta på danska, svenska och norska språket. (Postings in Danish, Swedish and Norwegian languages)

Moderator: Moderator

User avatar
phdnm
Valuable asset
Valuable asset
Posts: 3886
Joined: Tue Jun 05, 2012 12:11 pm

Får Holocaust-kritikk (Hunters)

Postby phdnm » 1 year 5 months ago (Tue Feb 25, 2020 12:02 am)

Får Holocaust-kritikk


Kaller storserien «en tåpelig og farlig karikatur».

24. februar 2020

21. februar hadde «Hunters» premiere på strømmetjenesten Amazon Prime. I serien spiller skuespiller Al Pacino (79) en aldrende «jeger» som jakter på nazister som har gått under jorda i 1970-tallets USA.

Nå får serien kritikk for sin framstilling av holocaust fra flere organisasjoner. Dette melder blant annet BBC.

Amazon kritiseres også for salg av antisemittisk litteratur i sine nettbutikker.

Det er seriens fiksjonalisering av massedrapene under holocaust som vekker reaksjoner. I en scene tvinges blant annet fanger i konsentrasjonsleiren Auschwitz til å drepe hverandre mens nazistene bruker dem som brikker i et slag sjakk, skriver BBC.

- Farlig karikatur

Det offisielle Auschwitz-Birkenau-museet er blant dem som reagerer.

- Auschwitz var fullt av grusom smerte og lidelse, dokumentert av dem som overlevde. Å finne opp et falsk «menneskesjakkspill» for en serie er ikke bare en tåpelig og farlig karikatur. Det ønsker også framtidige holocaust-benektere velkommen. Vi hedrer ofrene ved å ivareta fakta, skriver de på Twitter.

«Hunters»-produsent David Weil svarer at Amazon er åpne for tilbakemeldingene. Han understreker at serien aldri har gitt seg ut for å være dokumentarisk, selv om den er inspirert av virkelige hendelser.

Ifølge ham valgte Amazon å fiksjonalisere grusomhetene i konsentrasjonsleiren nettopp for å unngå å feilrepresentere overgrep begått mot ekte mennesker.

- Nazistene utøvde omfattende og ekstrem sadisme og tortur mot sine ofre, også gjennom slike «spill». Jeg ønsket ikke å framstille de spesifikke, reelle overgrepene, sier han i en lengre uttalelse, gjengitt av blant annet Variety.


https://www.dagbladet.no/kultur/far-hol ... k/72172964

Return to “Skandinaviskt revisionistiskt forum”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest