Nazistpussel till salu på Amazon

Välkomna till Skandinaviskt revisionistiskt forum. Här kan ni posta på danska, svenska och norska språket. (Postings in Danish, Swedish and Norwegian languages)

Moderator: Moderator

User avatar
phdnm
Valuable asset
Valuable asset
Posts: 3652
Joined: Tue Jun 05, 2012 12:11 pm

Nazistpussel till salu på Amazon

Postby phdnm » 8 years 2 weeks ago (Tue Oct 02, 2012 3:17 pm)

Nazistpussel till salu på Amazon

Image


Internetaffären Amazon har fått hård kritik för att de säljer ett pussel föreställande krematorieugnar i nazistiska koncentrationslägret Dachau. Det rapporterar AFP.

"Det här är ett slag i ansiktet för överlevare från koncentrationsläger och släktingar till deras offer" säger konservativa tyska politikern Gerda Hasselfeldt i ett brev till Amazon som Der Spiegel citerar.

Pusslet består av 252 bitar och säljs för cirka 170 kr, på Amazons amerikanska webbsajt. Den rubriceras som barnvänlig för 8-åringar och äldre.

Pusslet föreställer två ugnar i en av de två krematorierna i Dachau där koncentrationsläger fångar brändes till döds under andra världskriget.

Mer än 200.000 judar, homosexuella, romer, politiska opponenter, handikappade blev fängslade i Dachau under andra världskriget. Mellan 32.000 och 43.000 människor dog i lägret innan det övertogs av amerikanska trupper i april 1945.


http://sverigesradio.se/sida/artikel.as ... el=5293182

Return to “Skandinaviskt revisionistiskt forum”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests