Förintelseförnekare får hjälp av Soros

Välkomna till Skandinaviskt revisionistiskt forum. Här kan ni posta på danska, svenska och norska språket. (Postings in Danish, Swedish and Norwegian languages)

Moderator: Moderator

User avatar
phdnm
Valuable asset
Valuable asset
Posts: 3681
Joined: Tue Jun 05, 2012 12:11 pm

Förintelseförnekare får hjälp av Soros

Postby phdnm » 5 years 10 months ago (Sun Jan 18, 2015 1:26 am)

Förintelseförnekare får hjälp av Soros


Publicerad 16 januari 2015 kl 13.00

Politik.Den ungersk-amerikanske miljardären George Soros organisation TASZ i Budapest erbjuder nu juridisk hjälp till den nazistiska sajten kuruc.info efter att ungerska myndigheter blockerat tillgång till en artikel där som förnekar Förintelsen.

Det var på onsdagen som en domstol i Ungern beslutade att den historierevisionistiska artikeln skulle plockas bort från Internet, men nu träder alltså TASZ in med juridisk expertis för att försvara rätten till yttrandefrihet i fråga om Förintelsen. Det skriver sajten Politics.hu.

TASZ leds av den ungerske miljöpartisten András Schiffer som själv har judiskt påbrå och vars föräldrar har suttit i koncentrationsläger. Organisationen säger att det är att gå "alldeles för långt" när regeringen censurerar innehåll på internet för att strypa debatten om historiska frågor, och vill istället se att man hedrar överlevare och utbildar ungdomar mer om Förintelsen.

Åtgärden från George Soros, som står mycket nära den amerikanska regeringen, kommer efter att relationerna försämrats mellan Ungern och USA. Några liknande åtgärder har inte vidtagits i Frankrike, Tyskland eller andra länder där förnekelse av Förintelsen sedan länge är förknippat med strängare straff än i Ungern. Ingen av George Soros tankesmedjor erbjöd heller juridisk hjälp när Germar Rudolf, en tysk Förintelseförnekare, deporterades av USA under 2005 och dömdes i sitt hemland till 2,5 års fängelse för Förintelseförnekelse.


http://www.friatider.se/f-rintelsef-rne ... Lo_2OECrsU

Return to “Skandinaviskt revisionistiskt forum”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests