Förintelsemisstänkt inför rätta

Välkomna till Skandinaviskt revisionistiskt forum. Här kan ni posta på danska, svenska och norska språket. (Postings in Danish, Swedish and Norwegian languages)

Moderator: Moderator

User avatar
phdnm
Valuable asset
Valuable asset
Posts: 3220
Joined: Tue Jun 05, 2012 12:11 pm

Förintelsemisstänkt inför rätta

Postby phdnm » 3 years 10 months ago (Tue Dec 01, 2015 2:56 pm)

Förintelsemisstänkt inför rätta


01/12/2015

En tysk domstol slog fast på tisdagen att en 95-årig man, namngiven som Hubert Z, kan ställas inför rätta för medhjälp till mord på minst 3 681 personer i förintelselägret Auschwitz-Birkenau.

Domstolen i Rostock i norra Tyskland konstaterar att den tidigare sergeanten inom Nazitysklands SS-styrkor skulle klara av en rättegång. En lägre rättsinstans har tidigare bedömt att mannen är för skral för att kunna träda inför skranket.

Hubert Z, vars riktiga namn skyddas av tyska identitetslagar, anklagas för att ha varit en av utrotningslägrets sjukvårdare mellan oktober 1943 och september 1944. Under den tiden ska minst 14 tåg med lägerfångar ha anlänt till Auschwitz.

Åklagare anser att Hubert Z kände till massmorden även om han inte var direkt delaktig.

I juli dömdes förre SS-officeren Oskar Gröning till fyra års fängelse för att medverkat till dödandet av 300 000 fångar i Auschwitz Grönings uppgift var att föra bok över fångarna. Gröning har överklagat.


http://www.vk.se/1586789/forintelsemiss ... nfor-ratta

Return to “Skandinaviskt revisionistiskt forum”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest