Forskere: Traumer fra holocaust er genetisk arvelige

Välkomna till Skandinaviskt revisionistiskt forum. Här kan ni posta på danska, svenska och norska språket. (Postings in Danish, Swedish and Norwegian languages)

Moderator: Moderator

User avatar
phdnm
Valuable asset
Valuable asset
Posts: 3409
Joined: Tue Jun 05, 2012 12:11 pm

Forskere: Traumer fra holocaust er genetisk arvelige

Postby phdnm » 4 years 6 months ago (Sat Aug 22, 2015 11:08 am)

Forskere: Traumer fra holocaust er genetisk arvelige


Ny amerikansk forskning viser, at voldsomme traumer genetisk kan blive overleveret til ens børn.

21. august 2015 kl. 21:56

Kan man arve et minde om et traume?

Det mener et forskningshold fra New York's Mount Sinai Hospital, som har studeret generne hos børn fra 32 jødiske mænd og kvinder, som blev traumatiseret under deres ophold i KZ-lejre under Anden Verdenskrig, skriver The Guardian.

Deres forskning viser, at børnene fra de traumatiserede forældre var meget mere disponible for at udvikle stressrelaterede sygdomme i forhold til de børn af jødiske forældre, som ikke var traumatiserede.

- De genetiske forskelle vi fandt, kan kun forklares ved de holocaust-traumer, som forældrene har lidt af, siger Rachel Yehuda, leder af forskningsholdet, til The Guardian.

Idéen om at minder er arvelige er kontroversiel, men den skriver sig alligevel ind i en række nylige forskningsresultater, som alle handler om såkaldt epigenetisk arv.

Det handler om, at vores gener bliver påvirkede af miljøet og vores omgivelser omkring os, eksempelvis i form af forurening og kemikalier, og at de gener så går videre til vores børn.

Dette studie går så skridtet videre ved at fremsætte, at generne også kan blive psykisk påvirkede.

- Det her viser, at ekstremt stressede situationer resulterer i epigenetiske forandringer både hos den udsatte forælder og dennes børn, siger Rachel Yehuda.

Man har allerede påvist, at frygt er arvelig hos dyr.

Forskere fra Emory University i Atlanta traumatiserede ifølge The Guardian mus ved at udsætte dem for elektrochok, hver gang de kunne dufte kirsebærblomster.

Musenes unger viste sig at blive rædselsslagne for kirsebærblomster, selvom de ikke var blevet udsat for samme elektrochok som deres museforældre.


http://www.information.dk/comment/1048296

Return to “Skandinaviskt revisionistiskt forum”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests