70 år efter massedrab: Nu skal to SS-soldater for retten

Välkomna till Skandinaviskt revisionistiskt forum. Här kan ni posta på danska, svenska och norska språket. (Postings in Danish, Swedish and Norwegian languages)

Moderator: Moderator

User avatar
phdnm
Valuable asset
Valuable asset
Posts: 3655
Joined: Tue Jun 05, 2012 12:11 pm

70 år efter massedrab: Nu skal to SS-soldater for retten

Postby phdnm » 4 years 8 months ago (Wed Feb 10, 2016 8:39 am)

70 år efter massedrab: Nu skal to SS-soldater for retten


10. feb 16

To tidligere SS-soldater skal nu stilles til ansvar for deres gerninger under 2. verdenskrig. De er anklaget for at have medvirket til drab på flere tusinde mennesker i Auschwitz. Det skriver Dailystar.

Det drejer sig om de to mænd Reinhold Hanning på 93 år og Hubert Zafke på 95 år. De har begge arbejdet i Auschwitz-lejren og risikerer mellem tre og 15 års fængsel.

Reinhold Hanning er tidligere vagt i koncentrationslejren. Han er anklaget for at have medvirket til mindst 170.000 drab, idet han menes at have overvåget udvælgelsen af, hvilke fanger der var egnet til arbejdskraft, og hvilke fanger der skulle sendes til gaskamrene. Desuden anklages han for at have haft kendskab til de regelmæssige masseskyderier og den systematiske udsultning af fanger.

Hubert Zafke arbejdede som læge i koncentrationslejren og er tiltalt for at have medvirket til mindst 3.681 drab. Han arbejdede i Auschwitz-Birkenau-lejren i en periode, hvor 14 tog ankom med fanger. Blandt de mange fanger var blandt andre Anne Frank, der senere døde i en anden koncentrationslejr ved navn Bergen-Belsen. Mange af de fanger, der ankom med toget, blev efterfølgende dræbt i gaskamre.

De to retssager starter henholdsvis den 11. og den 29. februar. Hanning har tilstået at have arbejdet i Auschwitz-lejren, men han nægter at have været involveret i drabene. På samme måde benægter Zafke, at han kendte til massemordene.

Sagen mod Zafke er tidligere blevet afvist med den begrundelse, at Zafke lider af demens. En appeldomstol omstødte afgørelsen, og derfor kører sagen nu igen. Retten erkender dog, at Zafke har problemer med hukommelsen, og at han er fysisk svag. Derfor forventes det, at der bliver indlagt pauser i forhøret, og at retssagen vil trække ud og strække sig over det meste af marts.

»Alder har ingen betydning«

I sagen mod Hanning, vil Angela Orosz tage plads i vidneskranken. Hun blev født i Auschwitz-lejren en måned før, den blev befriet den 27. januar 1945, og selvom hun ikke husker tiden i lejren, udtaler hun sig gerne om stedets ansatte.

»Uden de mennesker og deres aktive støtte til Holocaust, ville det, der skete i Auschwitz, og mordene på 1,1 millioner mennesker i løbet af få år ikke have været muligt. Og måske ville mange af mine familiemedlemmer stadig være i live,« siger Angela Orosz ifølge Dailystar til nyhedsbureauet AFP.

Grundet Hannings og Zafkes høje alder er det langt fra sikkert, at de når at udstå hele deres straf, hvis de findes skyldige. Men ifølge Andreas Brendel, som er anklager i Hanning-sagen, bør alderen ikke påvirke dommen.

»Alder har ingen betydning,« siger han til Dailystar og uddyber, at han synes, at Tyskland skylder ofrene og deres pårørende, at forfølge dem, der handlede kriminelt under krigen.

Det er formanden for World Jewish Congress, Ronald Lauder, enig i.

»Hvis nogen anses for at være ansvarlige for et hvilket som helst aspekt i Holocaust, og personen stadig er i stand til at komme for retten, så bør han eller hun blive retsforfulgt,« siger han ifølge Dailystar til ATP.

»Der er ingen forældelsesfrist for massemord, og det bør der heller ikke være,« slår han fast.

For et par år siden, ville hverken Hanning eller Zafke dog være blevet stille for en dommer. Frem til 2011 forfulgte de tyske domstole kun naziforbrydere, hvis der var bevismateriale nok til at fastslå, at de personligt havde begået en forbrydelse. Men det blev ændret efter en sag mod John Demjanjuk, som var tidligere vagt i en koncentrationslejr. Han blev idømt fem års fængsel for at have medvirket til drab, og det åbnede op for muligheden for at retsforfølge alle former for ansatte i koncentrationslejre.

Den mulighed er senere blevet benyttet flere gange, og sagen om de to SS-soldater er langt fra enestående. Endnu en tidligere vagt i Auschwitz skal for retten i april, og sidste år blev den tyske mand Oskar Groening, kendt som ’bogholderen fra Auschwitz’, dømt for have medvirket til drabet på 300.000 mennesker. Han blev idømt fire års fængsel.


http://www.bt.dk/udland/70-aar-efter-ma ... for-retten

User avatar
phdnm
Valuable asset
Valuable asset
Posts: 3655
Joined: Tue Jun 05, 2012 12:11 pm

Re: 70 år efter massedrab: Nu skal to SS-soldater for retten

Postby phdnm » 4 years 8 months ago (Thu Feb 11, 2016 3:23 pm)

Tumult vid SS-rättegång


11/02/206

Det blev tumultartade scener utanför domstolen när rättegången mot en 94-årig tidigare lägervakt och SS-man inleddes i Tyskland.

Rättegången mot 94-årige Reinhold Hanning i tyska Detmold hann inte ens börja innan det blev bråk utanför domstolen.

Hannig är åtalad för inblandning i mord på minst 170.000 människor under sin tid som SS-vakt i förintelselägret Auschwitz 1943-44.

Tumultet utanför domstolen uppstod när den i Tyskland bekanta 87-åriga förintelseförnekaren Ursula Haverbeck dök upp. Haverbeck har flera gånger dömts för sitt förnekande. Så sent som förra året, i samband med en annan rättegång, att Auschwitz, där över 1 miljon människor mördades, inte var ett döds- utan ett arbetsläger.

Torsdagens bråk uppstod utanför domstolens besökaringång. Enligt Spiegelonline fick polisen skydda Haverbeck från upprörda människor. Haverbeck försvann sedan från platsen i bil.

Reinhold Hanning är inte den ende tidigare SS-mannen som nu, 70 år efter nazitidens och andra världskrigets slut, ställs inför rätta i Tyskland.

I somras dömdes den nu 94-årige förre SS-mannen Oskar Gröning till fyra års fängelse i en uppmärksammad process.

Och efter Hanning väntar ytterligare tre rättegångar mot tidigare SS-medlemmar, vilket DN nyligen berättade om.

Hanning kan dömas till mellan tre och femton års fängelse. Men förhandlingarna kan dra ut på tiden. Eftersom den åtalade är gammal inskränks domstolsförhandlingarna därför till två timmar om dagen.


http://www.dn.se/nyheter/varlden/tumult ... rattegang/

User avatar
phdnm
Valuable asset
Valuable asset
Posts: 3655
Joined: Tue Jun 05, 2012 12:11 pm

Re: 70 år efter massedrab: Nu skal to SS-soldater for retten

Postby phdnm » 4 years 1 month ago (Mon Sep 12, 2016 3:01 pm)

Nazi-læge tiltalt for massedrab i dødslejr


Ifølge anklagen var Auschwitz-lægen Hubert Zafke, 95, med til at tage imod toget med Anne Frank og hendes familie

12. sep. 2016

Efter tre udsættelser på grund af tiltaltes dårlige helbred er retssagen mod en tidligere læge i dødslejren Auschwitz gået i gang i den tyske by Neubrandenburg.

95-årige Hubert Zafke gennemgik et lægetjek mandag, inden dommer Klaus Kabisch vurderede, at han omsider var rask nok til en retssag, skriver Associated Press.

- Det er afgørende, at en tiltalt har helbredet til at gennemføre en retssag, siger dommer Kabisch, der stoppede retsmødet efter to timer, fordi den tiltales blodtryk steg faretruende.

Zafke, der var læge i Auschwitz i sommeren 1944, er tiltalt for medvirken til drab på i alt 3681 mennesker.

Anklagerne stammer fra en periode på 30 dage - 15. august til 14. september i 1944 - og involverer jøder, der ankom til dødslejren i 14 tog.

Et af disse 14 tog transporterede teenageren Anne Frank og hendes familie. Anne Frank døde senere i koncentrationslejren Bergen-Belsen, og Zafke er ikke tiltalt i hendes død.

Ifølge anklageren var Zafkes enhed blandt andet med til at lukke den dødbringende gas ind i gaskammeret, hvor tusinder af jøder og andre blev dræbt.

Hans enhed foretog også medicinske undersøgelser af kvindelige fanger og var desuden med til at pleje syge eller tilskadekomne SS-vagter, lyder tiltalen.

Zafkes forsvarer har sagt, at hans klient var en læge, der intet kriminelt foretog sig i Auschwitz. Han var ifølge forsvaret kun med til at behandle sårede soldater.

Omkring 1,1 millioner mennesker blev dræbt i Auschwitz, hovedparten jøder. Når de fire gaskamre kørte på sit højeste, dræbte nazisterne 9000 mennesker om dagen.

De tyske myndigheder forsøger i disse måneder at dømme de sidste overlevende nazister, der efterhånden er i 90'erne.

I juni dømte en tysk domstol den tidligere Auschwitz-vagt Reinhold Hanning, 94, til fire års fængsel for medvirken til drab på mindst 170.000 mennesker.

En 92-årig kvinde, der arbejdede som radiooperatør i Auschwitz, slap derimod for rettergang, da domstolen vurderede, at hun ikke havde helbredet til at klare en retssag.


http://ekstrabladet.dk/112/nazi-laege-t ... jr/6289503


Return to “Skandinaviskt revisionistiskt forum”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest