Polens president skriver under på omstridt holocaust-lov

Välkomna till Skandinaviskt revisionistiskt forum. Här kan ni posta på danska, svenska och norska språket. (Postings in Danish, Swedish and Norwegian languages)

Moderator: Moderator

User avatar
phdnm
Valuable asset
Valuable asset
Posts: 3922
Joined: Tue Jun 05, 2012 12:11 pm

Polens president skriver under på omstridt holocaust-lov

Postby phdnm » 3 years 7 months ago (Tue Feb 06, 2018 11:51 pm)

Polens president skriver under på omstridt holocaust-lov


Polens president Andrzej Duda skriver under på det kontroversielle holocaust-lovforslaget, men sender det først til grunnlovsdomstolen for faglig vurdering.

06.02.2018

Duda uttalte tirsdag at han kommer til å skrive under på loven, som har til hensikt å gjøre det ulovlig å klandre polakker og Polen for nazistenes folkemord under andre verdenskrig.

Men han sa samtidig at han skal sende loven til grunnlovsdomstolen for å få den til å avsi kjennelse om hvorvidt utkastet er i tråd med lovverket om ytringsfrihet.

Lovforslaget ble vedtatt i senatet i forrige uke med 57 mot 23 stemmer. To senatorer avsto fra å stemme. Også underhuset har vedtatt forslaget.

Forslaget gjør det blant annet straffbart å omtale konsentrasjonsleiren Auschwitz som polsk. Man skal straffes med tre års fengsel hvis man sier «polske dødsleire», ifølge forslaget.

Polens regjering har som mål å få fram at Polen var under tysk okkupasjon og også offer for nazistenes grusomheter. Men lovforslaget har ikke falt i god smak i utlandet. I Israel er det frykt for at man med denne loven ikke lenger kan straffeforfølge og utarbeide tiltaler mot polakker som bisto nazistene.

USA og Ukraina har uttalt seg kritisk til det polske forslaget. Saken har skapt diplomatisk kontrovers mellom Polen og Israel, skriver Haaretz.

Også stortingsrepresentant Hans Fredrik Grøvan (KrF) reagerer sterkt. I en epost til NTB i forrige uke skrev han at både Polen, Norge og andre land har et ansvar for å få fram hele sannheten om jødeutryddelsene under annen verdenskrig.


https://www.adressa.no/nyheter/utenriks ... 034977.ece

User avatar
phdnm
Valuable asset
Valuable asset
Posts: 3922
Joined: Tue Jun 05, 2012 12:11 pm

Re: Polens president skriver under på omstridt holocaust-lov

Postby phdnm » 3 years 2 months ago (Wed Jun 27, 2018 11:47 am)

Fængselsstraf fjernes fra omstridt Holocaust-lov


27/06/2018

I februar blev det ulovligt at forbinde Polen med Holocaust. Men nu er loven lavet om, så det ikke længere kan give fængselsstraf.

Under Anden Verdenskrig var Polen besat af Nazityskland. Nazisterne byggede koncentrationslejren Auschwitz, hvor de dræbte over en million jøder.

I februar vedtog Polens parlament, at det fremover kan give op til tre års fængsel, hvis man siger, at Polen var medskyldig i Holocaust.

Men loven er blevet kritiseret fra mange sider, og derfor bliver den nu lavet om.

Brud på holocaustloven kan ikke længere give fængselsstraf

Både Israel, USA og EU har kritiseret loven. Men oppositionen i Polen har også kritiseret regeringen for at have fremlagt loven.

Det polske parlament har nu ændret loven, så fængselsstraf fjernes fra lovpakken.

Lovændringerne blev vedtaget med 388 stemmer for og 25 imod, mens fem medlemmer af parlamentet undlod at stemme.


https://www.dr.dk/ligetil/faengselsstra ... ocaust-lov


Return to “Skandinaviskt revisionistiskt forum”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests