Tyskland tiltaler 94 år gammel vakt fra Auschwitz

Välkomna till Skandinaviskt revisionistiskt forum. Här kan ni posta på danska, svenska och norska språket. (Postings in Danish, Swedish and Norwegian languages)

Moderator: Moderator

User avatar
phdnm
Valuable asset
Valuable asset
Posts: 3977
Joined: Tue Jun 05, 2012 12:11 pm

Tyskland tiltaler 94 år gammel vakt fra Auschwitz

Postby phdnm » 3 years 6 months ago (Mon Apr 16, 2018 12:07 pm)

Tyskland tiltaler 94 år gammel vakt fra Auschwitz


16/04/2018

Tysk påtalemyndighet har reist tiltale mot en nå 94 år gammel vakt fra dødsleiren Auschwitz. Tiltalen lyder på medvirkning til drap.

Det er påtalemyndighetens kontor i Stuttgart som har reist saken ved domstolen i Mannheim. Tiltalen er rettet mot en tysk statsborger i Ruma, i dagens Serbia.

Den uidentifiserte tyskeren begynte som 19-åring opplæring som vakt i leiren Auschwitz i det tyskokkuperte Polen i oktober 1942. Han arbeidet i leiren fra desember 1942 til januar 1943 med å legge til rette for leirens operasjoner. Han bidro dermed til flere tilfeller av utryddelse, heter det i tiltalen.

– I løpet av denne perioden kom det minst 15 togtransporter med personer som straks ble selektert etter hvor mye de kunne arbeide, heter det videre. Påtalemyndigheten anslår at minst 13.335 av disse personene ble klassifisert som uegnet til arbeid og deretter gasset i hjel i Auschwitz-Birkenau.

Den tiltalte sier gjennom sin forsvarsadvokat at han ikke var klar over «bakgrunnen, hensikten eller prosedyrene rundt drapene». Dersom domstolen i Mannheim kommer til at saken skal for retten, blir den ført for en domstol for ungdom, ettersom tiltalte var tenåring på det angivelige gjerningstidspunktet.

Over en million mennesker, hovedsakelig europeiske jøder, ble tatt av dage i Auschwitz-Birkenau av nazistene fra 1940 til 27. januar 1945, da leirkomplekset ble frigjort av russiske styrker
.

https://www.abcnyheter.no/nyheter/verde ... -auschwitz

Return to “Skandinaviskt revisionistiskt forum”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests