Zuckerberg: Holocaust-benektere må få slippe til

Välkomna till Skandinaviskt revisionistiskt forum. Här kan ni posta på danska, svenska och norska språket. (Postings in Danish, Swedish and Norwegian languages)

Moderator: Moderator

User avatar
phdnm
Valuable asset
Valuable asset
Posts: 3922
Joined: Tue Jun 05, 2012 12:11 pm

Zuckerberg: Holocaust-benektere må få slippe til

Postby phdnm » 3 years 2 months ago (Thu Jul 19, 2018 2:53 pm)

Zuckerberg: Holocaust-benektere må få slippe til


19. juli 2018

Facebook-sjef Marc Zuckerberg sier at de ikke fjerner kommentarer som benekter Holocaust. På bakgrunn av Facebooks sensur av islam- og innvandringskritikk er dette oppsiktsvekkende. Normal samfunnskritikk blir sensurert, men ekstremistisk hatpropaganda får stå, fordi Zuckerberg tror de ikke tar feil med vilje.

Det er rørende naivt og sier noe om Zuckerbergs kunnskapsnivå.

Facebook er også uhyre tolerant overfor islamistisk hatpropaganda,.

Det begynner å avtegne seg et mønster i galskapen. Facebook tillater ikke samfunnskritikk som går på det nye samfunnet. Kritikk som truer dette, bl.a ved å påpeke svakheter og problemer, blir ofte rammet.

Men ekstrem propaganda, religiøs eller ideologisk kan passere, for i Facebooks øyne truer ikke dette deres samfunnsmodell.

Zuckerberg er i kraft av sin posisjon en av verdens mest mektigste redaktører. Verdenssamfunnet har nærmest outsourcet ytringsfriheten til hans selskap.

Slik blir den altså forvaltet: Holocaustbenekter har fri bane.

Facebook-sjef Mark Zuckerberg er på nytt i stormens sentrum etter en uttalelse om at Facebook ikke vil blokkere kommentarer som benekter jødeutryddelsen.

I et intervju med teknologinettstedet Recode sier Zuckerberg at vel er det slik at Facebook er innstilt på å stanse spredningen av falske nyheter, men at overbevisninger som er ektefølt, ikke blir fjernet.

Denne bemerkningen utløste mye uro i sosiale medier. Zuckerberg, som selv er jødisk, valgte selv å trekke fram holocaust-fornektere som et eksempel på hva han mente.

– Jeg anser det som dypt støtende. Men til sjuende og sist synes jeg ikke at vår plattform burde fjerne dette, fordi jeg mener det er ting forskjellige folk tar feil om. Jeg tror ikke de tar feil med vilje, sa Zuckerberg.

Kritikerne rettet raskt skytset mot Facebook-sjefens kommentar, og peker blant annet på at denne typen påstander kan vekke hat og føre til vold.

– Holocaust-fornektelse er kvintessensen av falske nyheter. Nazistenes massedrap på jøder er den mest dokumenterte grusomheten i historien, og å tillate slik fornektelse på Facebook eller i andre sosiale medier kan ikke rettferdiggjøres som «fri utveksling av ideer», sier Abraham Cooper ved Simon Wiesenthal-senteret, en institusjon som regnes som den fremste jegeren på nazistiske krigsforbrytere.

Zuckerberg så seg senere tvunget til å modifisere uttalelsen. Nå heter det at kommentarer som tar til orde for voldsbruk eller uttrykker hat mot en spesiell gruppe, vil bli fjernet.


https://www.document.no/2018/07/19/zuck ... lippe-til/

Return to “Skandinaviskt revisionistiskt forum”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest